Vilken är egentligen den perfekta bilen för en fiskare? Ja, att ha en bil från början är ju i det närmaste en nödvändighet, för att ta sig till sjöar och vattendrag med gott om fisk via kollektivtrafik är inte alltid ett alternativ, och har men med sig en del fiskeutrustning är inte heller cykeln helt optimalt. Nej, en bil ska det vara, och en begagnad bil helst, eftersom man då kan få en fräsch bil till ett bra pris! På http://bilweb.se/ finns det många begagnade bilar på annons, och definitivt något som passar för en fisketur. Är man lite mer extrem av sig och vill ha en båt på köpet kanske man ger sig ut på jakt efter en amfibiebil, till exempel en tysk Schwimmwagen? Dagens Nyheter har skrivit en artikel om de ovanliga bilarna, där de bland annat skriver:

Vi kör ner till småbåtshamnen där det snabbt bildas en klunga av nyfikna med mobiler och kameror i högsta hugg. Claes kör ut i vatten och Christer sitter därbak redo att fälla ned den kedje­drivna propellern. Bilen stabiliserar sig snabbt och vi tuffar fram i vattnet. Styr gör man med ratten och framhjulen. Avgasröret mynnar ut ovanför bakluckan, väl skyddat mot vatten.

Snacka om en perfekt fiskebil, bara att ta bilen till sjön eller vattendraget man vill fiska vid, och åka rakt ut i vattnet! Liknande bilar har man ju sett i till exempel James Bond-filmer, och det är lite tråkigt att de inte utvecklas mer och blir vanligare, för det är ju onekligen praktiskt!