När snön börjar försvinna och varma vindar träda in är både tusselago och vitsippor härliga vårtecken, men ett annat tecken på att det snart är vår och att vädret slår om är den mycket populära båtässan Allt för sjön som har sin plats på Stockholmsmässan. 

3547207-5Sedan 1941 har Stockholmsmässan, även mycket känd under namnet Älsvjömässan öppnat upp portarna till allmänheten. Detta har blivit en mässa som är uppskattad av en otroligt stor publik och bjuder på allt möjligt – allt från utbildningsdagar för gymnasieelever, antikmässa till en populära båtmässan. Så, om du är sugen på att puttra omkring i en skön båt i sommar är det god tid att ta förarintyg så du behärskar sjökort, navigering och inte minst ansvar. För det är ett stort ansvar när det kommer till att ha en båt och vara ute och köra. Att inleda båtåret på båtmässan är fantastiskt och något som många människor gör.

28 februari – 8 mars

I helgen hade mässan sin sista dag och det var en dag med stor medvind. Båtmässan drar för varje år mer och mer folk och man räknar med runt 90 000 besökare inför varje mässa. I en artikel i dn.se kan vi läsa om olika tips inför mässan, såsom hur man ska tömma en toalett eller måla på ny bottenfärg. Självklart går dessa att ta del av även när mässan är slut för alla som missat, för visst går det inte att ha sett allt. Vad man ska tänka på är att det är bra att besöka mässan med ett öppet sinne då det kommer bidra till att man går därifrån ännu rikare än vad man tänkt sig. För öppnar man upp till olika möjligheter så blir man mer mottaglig än om man bara skulle stirra sig blind på en viss detalj eller en viss typ av båt.