De flesta barn brukar inte uppskatta fisk, och i i regel så brukar de vägra äta upp maten om det är fisk som serveras. Även jag själv tillhörde denna kategorin som barn, och var långt ifrån förtjust i denna maträtt. Min far råkade nämligen vara en tämligen flitig fiskare, och brukade var och varannan dag komma hem med ett maffigt lass av fiskar av olika slag. Någonting som vid åldern inte uppskattades särskilt mycket.

Nu när jag dock blivit äldre, har jag lärt mig uppskatta både fiske, men framförallt fisk som maträtt. Faktum är att det är en av mina favorit råvaror att använda i matlagningen, och jag älskar att komma på nya goda fiskrecept. Då jag de senaste två åren börjat äta enligt GI metoden, så har min kärlek till fisk bara gynnat mig ännu mer. Eftersom GI främst går ut på att äta protein och fett, så förstår vi ju alla varför fisken är ett perfekt val. Den innehåller både bra fetter och proteiner som mättar. Min personliga favorit är utan tvekan lax, som jag vet att många har tröttnat på men jag gillar den fortfarande skarpt. Jag har några favoritrecept som jag brukar använda mig av när jag tillagar lax, och det blir alltid lika gott.

Det som glädjer mig mest är att jag kan äta nyttigt, samtidigt som det är gott. Jag kunde inte ens drömma om att bli smal genom att äta det jag gillar mest. Det verkade helt enkelt för bra för att vara sant. Och att min pappa sedan är fiskare, ja då kan det nog inte bli mycket bättre.