Den som vill kombinera en fiskebåt och en sommarstuga har nu möjlighet att göra det genom att köpa en husbåt. Köper man en husbåt kan man ge sig ut till havs och ha sin bostad med sig på resan.

10116654-husbat

Tidigare har vi skrivit om att man kan köpa en så kallad amfibiebil för att kunna transportera sig till platsen där man vill fiska och sedan köra ner bilen i vattnet och fiska från den. Detta kan man läsa om här. Men dessa amfibiebilar är väldigt ovanliga och tillverkas i ytterst få upplagor, vilket gör dem svåra att få tag på och även riktigt dyra. Något som dock är lite vanligare, och som också är en kombination av två saker, är en husbåt. Med en husbåt kan man både åka ut och fiska, samtidigt som man har den som permanent bostad eller sommarstuga.

Kan flytta stugan

I Expressen kan man läsa om en familj som har en sommarstuga i form av en husbåt. Den här husbåten fungerar som vilken sommarstuga som helst. Den enda skillnaden är alltså att den är belägen på vatten och kan röra på sig när man så vill det. Förutom att man till exempel kan åka ut och fiska med båten är den bra på så sätt att man kan ha sitt sommarställe där man vill. Mamman i familjen säger att de funderar på att flytta husbåten till Öland nästa sommar för att istället ha sin sommarstuga där.

För naturmänniskor

I artikeln berättar familjen att en husbåt verkligen är att rekommendera för den som uppskattar livet såväl till havs som i naturen. Den är även bra för de som vill ha massor av saker att göra och som gärna vill ta sig runt och se saker. Om man hindras av att en husbåt blir för dyr, så säger familjen att det faktiskt inte är så dyrt som man kan tro.